Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ θα γίνει ο Μαρκ Ρούτε

Μετά την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, η Ρουμανία επιβεβαίωσε τη στήριξή της στον Ρούτε, με τον πρόεδρο Κλάους Ιοχάνις να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την ανώτατη θέση της Συμμαχίας.

Επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ θα γίνει ο Μαρκ Ρούτε

Ο Μαρκ Ρούτε (φωτ.) θα είναι ο επόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ αφού και τα 32 μέλη της συμμαχίας συμφώνησαν ότι ο απερχόμενος Ολλανδός πρωθυπουργός θα διαδεχθεί τον Γενς Στόλτενμπεργκ.

Μετά την Ουγγαρία και τη Σλοβακία την Τρίτη, η Ρουμανία επιβεβαίωσε την υποστήριξή της στον Ρούτε, με τον Ρουμάνο πρόεδρο Κλάους Ιοχάνις να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την ανώτατη θέση του ΝΑΤΟ.

Ο Ρούτε θα αναλάβει την ηγεσία του ΝΑΤΟ σε μια κρίσιμη στιγμή. Η νέα του δουλειά θα ξεκινήσει στις 2 Οκτωβρίου, λίγο περισσότερο από ένα μήνα πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο νυν υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, έχει δεσμευτεί να παραμείνει στο ΝΑΤΟ, αλλά απείλησε να μειώσει τη βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία, εάν επανεκλεγεί.

Ωστόσο, οι παρατηρητές πιστώνουν στον Ρούτε την ικανότητα να συνάπτει συμφωνίες με πολιτικούς από διαφορετικά υπόβαθρα, κερδίζοντας ακόμη και τον έπαινο του τότε προέδρου των ΗΠΑ: «Μου αρέσει αυτός ο τύπος!».

Η επιβεβαίωση του Μαρκ Ρούτε σημαίνει επίσης ότι το ζήτημα της διαδοχής έχει ξεκαθαριστεί πριν από τον Ιούλιο, όταν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα κατευθυνθούν στην Ουάσιγκτον για να τιμήσουν την 75η επέτειο της συμμαχίας.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v