Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Ανοδος 16,3% των επενδύσεων στο εξωτερικό το 5μηνο

Εφτασαν τα 56,24 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου του 2024. Δυναμική παρουσία στις χώρες που συμμετέχουν στην παγκόσμια εμπορική και οικονομική πρωτοβουλία του Πεκίνου Μία Ζώνη Ένας Δρόμος, στα 12,8 δισ. δολάρια, με αύξηση 12,7%.

Κίνα: Ανοδος 16,3% των επενδύσεων στο εξωτερικό το 5μηνο

Η Κίνα ανέφερε αύξηση των επενδύσεων της στο εξωτερικό κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2024, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι βελτιώνεται η συνεργασία του Πεκίνου με τους επενδυτικούς εταίρους του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι κινεζικές μη οικονομικές εξωτερικές άμεσες επενδύσεις (ODI) καταγράφηκαν στα 60,2 δισ. δολάρια (56,24 δισ. ευρώ) την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου του 2024, με ετήσια αύξηση 16,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου στο Πεκίνο.

Η συνεργασία με τις χώρες που συμμετέχουν στην παγκόσμια εμπορική και οικονομική πρωτοβουλία του Πεκίνου Μία Ζώνη Ένας Δρόμος (BRI) συνέχισαν να επιδεικνύουν μία ουσιαστική δυναμική επενδυτικής ανάπτυξης, καθώς οι επενδύσεις ODI στις οικονομίες τους καταγράφηκαν στα 12,81 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το πρώτο πεντάμηνο του έτους, με ετήσια αύξηση 12,7%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v