Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα Πέμπτη ότι η συμφωνία με τη Βρετανία θα είναι πλήρης και ολοκληρωμένη, εν μέσω προσδοκιών ότι οι δύο χώρες θα υπογράψουν σύντομα εμπορική συμφωνία.
«Η συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια πλήρης και περιεκτική συμφωνία που θα εδραιώσει τη σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου για πολλά χρόνια», δήλωσε στην πλατφόρμα Truth Social.
«Λόγω της μακρόχρονης ιστορίας μας, είναι μεγάλη τιμή να έχουμε το Ηνωμένο Βασίλειο ως ΠΡΩΤΗ μας ανακοίνωση. Πολλές άλλες συμφωνίες, οι οποίες βρίσκονται σε σοβαρά στάδια διαπραγμάτευσης, θα ακολουθήσουν!» ανέφερε σύμφωνα με το Reuters και το Truth Social.
Ο Τραμπ δήλωσε νωρίτερα ότι η Πέμπτη θα είναι «μια πολύ μεγάλη και συναρπαστική ημέρα» για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία και ότι θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου στις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδος.