O πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ εκτίμησε την Πέμπτη ότι τα μακροπρόθεσμα επιτόκια θα είναι πιθανότατα υψηλότερα καθώς η οικονομία μεταβάλλεται.
Σε δηλώσεις που επικεντρώθηκαν στην επανεξέταση του πλαισίου νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, η οποία διενεργήθηκε τελευταία φορά το καλοκαίρι του 2020, ο Πάουλ επισήμανε ότι οι συνθήκες έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά αυτά τα πέντε χρόνια.
«Τα υψηλότερα επιτόκια μπορεί επίσης να αντανακλούν την πιθανότητα ο πληθωρισμός να είναι πιο ασταθής από ό,τι κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2010 μετά την κρίση», τόνισε σύμφωνα με το CNBC ο Πάουελ.
«Μπορεί να εισερχόμαστε σε μια περίοδο πιο συχνών, και δυνητικά πιο επίμονων, σοκ στην προσφορά, μια δύσκολη πρόκληση για την οικονομία και τις κεντρικές τράπεζες», προειδοποίησε ο Πάουελ.