Κομισιόν: Νέα ώθηση στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ

H Oύρσολα φον ντερ Λάιεν και ο Τραμπ συμφώνησαν να επιταχύνουν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις και να παραμείνουν σε στενή επαφή, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Κομισιόν: Νέα ώθηση στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για να αποφευχθεί ένας διατλαντικός εμπορικός πόλεμος, υιοθετώντας μια πιο φιλική προσέγγιση λίγες ημέρες αφότου ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε την Ένωση για την αργή πρόοδο στις συνομιλίες.

«Υπάρχει τώρα μια νέα ώθηση στις διαπραγματεύσεις» δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα η Πάουλα Πίνιο, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μια ημέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία της προέδρου της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον Τραμπ. «Συμφώνησαν να επιταχύνουν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις και να παραμείνουν σε στενή επαφή» πρόσθεσε.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία, ο Τραμπ παράτεινε την προθεσμία για την επιβολή δασμών 50% στην ΕΕ κατά περισσότερο από ένα μήνα, έως τις 9 Ιουλίου, ώστε να δώσει περιθώριο για περισσότερες διαπραγματεύσεις. «Είχαμε μια πολύ ωραία τηλεφωνική επικοινωνία και συμφώνησα να την αναβάλουμε» δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους την Κυριακή.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου Μάρος Σέφκοβιτς αναμένεται να μιλήσει με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Χάουαρντ Λούτνικ. 

 

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο