Βιομηχανική βουτιά στην Ευρώπη, συναγερμός σε Γερμανία και Γαλλία

Κατρακύλα 17,7% για την παραγωγή της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας, μακροβούτι 5% για την παραγωγή γαλλικής ενέργειας.

Βιομηχανική βουτιά στην Ευρώπη, συναγερμός σε Γερμανία και Γαλλία

Η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία σημείωσε μηνιαία μείωση 1,4% τον Απρίλιο, όπως ενημέρωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία Destatis.

Σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα ένα χρόνο πριν, το ποσοστό μειώθηκε κατά 1,8%. Η εκτίμηση αποδίδει τα αποτελέσματα κυρίως στην πτώση της παραγωγής της φαρμακοβιομηχανίας, η οποία μειώθηκε κατά 17,7% σε μηνιαία βάση.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας διαμορφώθηκε στα 14,6 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, μειωμένο από τα 21,3 δισ. ευρώ που ήταν τον Μάρτιο και από τα 21,6 δισ. ευρώ τον Απρίλιο του 2024. Ηταν επίσης κατώτερο των προσδοκιών των αναλυτών.

Ιδια μηνιαία πτώση της βιομηχανικής παραγωγής καταγράφηκε και στη Γαλλία. Η μεταποιητική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,6% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Η υποχώρηση οφείλεται στην πτώση της παραγωγής ενέργειας κατά 5%, η οποία αποδίδεται στον ασυνήθιστα θερμό Απρίλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v