Τραμπ: Μόλις κατέληξα σε εμπορική συμφωνία με το Βιετνάμ

Το Βιετνάμ θα πληρώνει δασμό 20% σε όλα τα αγαθά που θα εξάγει στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο Τραμπ την Τετάρτη. Μηδενικοί οι δασμοί για τις αμερικανικές εξαγωγές στην ασιατική χώρα.

Τραμπ: Μόλις κατέληξα σε εμπορική συμφωνία με το Βιετνάμ

O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε εμπορική συμφωνία με το Βιετνάμ, μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων και μια εβδομάδα πριν τη λήξη της διορίας της 9ης Ιουλίου. 

«Μόλις έκανα εμπορική συμφωνία με το Βιετνάμ. Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες» ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Truth Social την Τετάρτη. 

Όπως ανέφερε αργότερα ο Τραμπ, με βάση τη συμφωνία το Βιεντάμ θα καταβάλλει δασμό 20% για τις εξαγωγές στις ΗΠΑ και στον αντίποδα τα αμερικανικά αγαθά θα εξάγονται στην ασιατική χώρα με μηδενικό δασμό. 

Η συμφωνία με το Βιετνάμ θα είναι μόλις η τρίτη για τις ΗΠΑ μετά από αυτές με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κίνα. 

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο