Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κομισιόν: «Λυπηρή» η αποχώρηση των ΗΠΑ από συνθήκη αναφοράς για το κλίμα

Η σύμβαση πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, UNFCC, είναι ο πυλώνας της παγκόσμιας δράσης υπέρ του κλίματος, υποστήριξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το κλίμα χαρακτηρίζοντας επίσης «ατυχή» την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ.

Κομισιόν: «Λυπηρή» η αποχώρηση των ΗΠΑ από συνθήκη αναφοράς για το κλίμα

Η αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη σύμβαση-πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (UNFCC, CNUCC), μια συνθήκη αναφοράς για το κλίμα, είναι «λυπηρή», αντέδρασε σήμερα ο αρμόδιος για το κλίμα Ευρωπαίος Επίτροπος Βόπκε Χούκστρα, μετά την απόφαση που έλαβε χθες, Τετάρτη, ο Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τη χώρα του απ' αυτή.

«Η UNFCC είναι ο πυλώνας της παγκόσμιας δράσης υπέρ του κλίματος. Συνασπίζει χώρες για να στηρίξουν τη δράση για το κλίμα, να μειώσουν τις εκπομπές, να προσαρμοσθούν στην κλιματική αλλαγή και να παρακολουθούν τις προόδους που σημειώνονται. Η απόφαση που ελήφθη από τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και δεύτερη χώρα σε εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως να αποσυρθεί από αυτή τη σύμβαση είναι λυπηρή και ατυχής», έγραψε ο Ευρωπαίος Επίτροπος στο δίκτυο LinkedIn.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο