Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το TikTok σώζεται στις ΗΠΑ με νέα αμερικανική εταιρεία

Μετά από συμφωνία Τραμπ-Σι, το TikTok δημιουργεί αμερικανική μονάδα ασφάλειας δεδομένων, ενώ οι Κινέζοι παραμένουν στο… κερδοφόρο κομμάτι της εφαρμογής.

Το TikTok σώζεται στις ΗΠΑ με νέα αμερικανική εταιρεία

Μονάδα ασφάλειας δεδομένων δημιούργησε το TikTok στις ΗΠΑ, ως μέρος μιας συμφωνίας που διαπραγματεύτηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου η δημοφιλής εφαρμογή να παραμείνει διαθέσιμη στις ΗΠΑ, κλείνοντας έτσι μια πολυετή γεωπολιτική διαμάχη για το μέλλον της.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η νέα κοινή επιχείρηση θα αναλάβει την ασφάλεια των δεδομένων και των αλγορίθμων, την επιτήρηση του περιεχομένου και τη διασφάλιση του λογισμικού.

Παράλληλα, η εταιρεία ByteDance, με έδρα το Πεκίνο, διατηρεί άμεσο έλεγχο των κύριων δραστηριοτήτων κερδοφορίας της εφαρμογής στις ΗΠΑ, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, η διαφήμιση και το μάρκετινγκ.

Το TikTok ανακοίνωσε ότι η επιτροπή διεύθυνσης της νέας κοινής επιχείρησης θα αποτελείται από επτά μέλη, μεταξύ των οποίων:

  • Ο Egon Durban, συν-διευθύνων σύμβουλος της Silver Lake
  • Ο Mark Dooley, διευθυντής της Susquehanna International Group
  • Ο Kenneth Glueck, κορυφαίο στέλεχος της Oracle

Οι παραπάνω εταιρείες ανήκουν σε ένα σχήμα Αμερικανών επενδυτών που θα κατέχει το 80% της νέας εταιρείας.

Ο Τραμπ σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είναι χαρούμενος που βοήθησε να σωθεί το TikTok, το οποίο τώρα θα ανήκει σε «Μεγάλους Αμερικανούς Πατριώτες και Επενδυτές». Ευχαρίστησε επίσης τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ για τη συνεργασία και την έγκριση της συμφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο