Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ευρωζώνη βελτιώθηκε τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όπως δήλωσε o Oργανισμός Sentix στην έκθεσή του. Ο δείκτης εμπιστοσύνης αυξήθηκε κατά 6 μονάδες σε μηνιαία βάση, φτάνοντας στο 4,2, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο 2025 - ήταν η τρίτη συνεχόμενη άνοδος.
Παράλληλα, ο δείκτης τρέχουσας κατάστασης αυξήθηκε κατά 6,3 μονάδες από μήνα σε μήνα, φτάνοντας στο -6,8, ενώ ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών ανήλθε 5,8 μονάδες σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, φτάνοντας στο 15,8. Και οι δύο δείκτες βελτιώθηκαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
Ο ερευνητικός οργανισμός Sentix πρόσθεσε ότι «παρά τις συζητήσεις για έλλειψη φυσικού αερίου, οι επενδυτές που συμμετείχαν στην έρευνα» ήταν «εξαιρετικά σίγουροι για τη γερμανική οικονομία».
Σε διεθνές επίπεδο, «η ασιατική περιοχή παραμένει ο κύριος οδηγός της τρέχουσας παγκόσμιας ανάκαμψης. Η Ανατολική Ευρώπη και η Λατινική Αμερική παραμένουν επίσης σε καλό ρυθμό. Οι ΗΠΑ, από την άλλη, είναι σχετικά αδύναμες», πρόσθεσε.