ΗΠΑ: Σε υψηλό 21 μηνών σκαρφάλωσε η τιμή της βενζίνης

Τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία και μηνιαία αύξηση από τις αρχές Μαρτίου του 2022 έχει σημειώσει η μέση τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ, φτάνοντας τα 3,58 δολάρια το γαλόνι.

ΗΠΑ: Σε υψηλό 21 μηνών σκαρφάλωσε η τιμή της βενζίνης

H τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά άλλα 4 σεντς το γαλόνι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ανεβάζοντας τη μέση τιμή στα 3,58 δολάρια το γαλόνι.

Πρόκειται για το υψηλότερο μέσο επίπεδο των τελευταίων 21 και πλέον μηνών.

Η μέση τιμή έχει πλέον αυξηθεί κατά 38 σεντς μόνο την τελευταία εβδομάδα και κατά 64 σεντς τον τελευταίο μήνα.

Όπως σημειώνει το CNN, αυτές είναι οι μεγαλύτερες εβδομαδιαίες και μηνιαίες αυξήσεις από τις αρχές Μαρτίου του 2022, λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μέσα στον τελευταίο μήνα η τιμή της βενζίνης έχει ενισχυθεί κατά 22%. 

Η άνοδος έρχεται ως συνέπεια του πολέμου στο Ιράν και του κλεισίματος του Στενού του Ορμούζ,  Επίσης συνδέεται με τα αντίποινα του Ιράν εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων γειτονικών χωρών, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, το Κουβέιτ και η Σαουδική Αραβία.

Οι τιμές του ντίζελ αυξάνονται με ακόμα ταχύτερο ρυθμό. Η μέση τιμή της βενζίνης ντίζελ αυξήθηκε κατά 5 σεντς φτάνοντας τα 4,89 δολάρια το γαλόνι στην τελευταία μέτρηση, σημειώνοντας αύξηση 79 σεντς μέσα σε μόλις μία εβδομάδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο