Nέα έκκληση Τραμπ για διεθνή συνασπισμό στον Περσικό

Παράπονα Τραμπ για συμμάχους που δεν έδειξαν ενθουσιασμό να βοηθήσουν στα Στενά του Ορμούζ. Υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ έχουν καταστρέψει 7.000 στόχους στο Ιράν.

Nέα έκκληση Τραμπ για διεθνή συνασπισμό στον Περσικό

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε τη Δευτέρα την έκκλησή του προς τους συμμάχους των ΗΠΑ να βοηθήσουν στο άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ και εξέφρασε παράπονα ότι ορισμένες χώρες δεν ήταν ιδιαίτερα πρόθυμες να παράσχουν βοήθεια στην Ουάσιγκτον.

«Ορισμένοι είναι πολύ ενθουσιώδεις γι’ αυτό, και κάποιοι όχι. Κάποιες χώρες που έχουμε βοηθήσει για πολλά, πολλά χρόνια. Τις προστατέψαμε από φρικτές εξωτερικές απειλές, και δεν ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδεις. Και το επίπεδο ενθουσιασμού έχει σημασία για μένα» δήλωσε ο Τραμπ σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.

Όπως μεταδίδει το Reuters ο Τραμπ δήλωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο θα ανακοινώσει τις χώρες που θα συμμετάσχουν σε έναν πιθανό συνασπισμό για τα Στενά του Ορμούζ.

Ο Τραμπ ανέφερε ότι έχει μιλήσει με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν την Κυριακή, ο οποίος είπε είναι πρόθυμος να βοηθήσει.

Παράλληλα δήλωσε ότι του προκάλεσε μεγάλη έκπληξη η στάση του Ηνωμένου Βασιλείου και ότι δεν ήταν ικανοποιημένος, αλλά πρόσθεσε πως τελικά η χώρα μάλλον θα εμπλακεί. 

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι η στρατιωτική εκστρατεία εναντίον του Ιράν συνεχίστηκε «με πλήρη ισχύ» τις τελευταίες ημέρες, υποστηρίζοντας ότι η Ουάσινγκτον έχει πλήξει περισσότερους από 7.000 στόχους σε όλη την Ισλαμική Δημοκρατία.

Όπως είπε, έχουν πληγεί κυρίως εμπορικοί και στρατιωτικοί στόχοι. Μόνο σήμερα βομβαρδίστηκαν τρεις μονάδες κατασκευής πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ο Τραμπ δήλωσε επίσης ότι «δεν είναι σίγουρος» αν έχουν ποντιστεί νάρκες στην περιοχή του Κόλπου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο