Αποζημίωση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διεκδικεί το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί το Άμπου Ντάμπι ότι επέτρεψε τα αμερικανικά πλήγματα στο έδαφός της. Τα ΗΑΕ «οφείλουν να επανορθώσουν» τόνισε ο Ιρανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ.

Αποζημίωση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διεκδικεί το Ιράν

Το Ιράν διεκδικεί αποζημίωση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατηγορώντας τα ότι επέτρεψαν τις αμερικανικές επιθέσεις εναντίον ιρανικού εδάφους, σύμφωνα με επιστολή του Ιρανού πρεσβευτή στα Ηνωμένα Έθνη προς τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες. 

Ειδικότερα στην επιστολή του, ο Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί αναφέρει ότι η απόφαση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να επιτρέψουν να χρησιμοποιηθεί το έδαφός τους για τις επιθέσεις συνιστά «μια άδικη ενέργεια σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία συνεπάγεται κρατικής ευθύνης».

Η Τεχεράνη δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν παγκόσμια ευθύνη να επανορθώσουν, περιλαμβανομένης της αποζημίωσης για όλες τις υλικές και ηθικές ζημίες που προκλήθηκαν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο