Έλληνας υπήκοος κατηγορείται στη Βρετανία για παροχή βοήθειας σε ξένη υπηρεσία πληροφοριών, η οποία σύμφωνα με τις αρχές συνδέεται με το Ιράν, στο πλαίσιο υπόθεσης που αφορά τη στοχοποίηση δημοσιογράφου του τηλεοπτικού δικτύου Iran International στο Λονδίνο.
Όπως μετέδωσε το Reuters, η αντιτρομοκρατική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 46χρονος Ιωάννης Αϊδινίδης, κάτοικος Μονάχου, συνελήφθη στις 16 Μαΐου και κατηγορείται βάσει του βρετανικού Νόμου Εθνικής Ασφάλειας.
Οι αρχές υποστηρίζουν ότι η υπόθεση σχετίζεται με δραστηριότητες υπέρ ιρανικών συμφερόντων και με τη στοχοποίηση δημοσιογράφου του Iran International, μέσου που ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση της Τεχεράνης. Ο Αϊδινίδης επρόκειτο να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου του Westminster την Παρασκευή.
Η επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Λονδίνου, Helen Flanagan, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ευρύτερη απειλή για το κοινό, ωστόσο οι αρχές βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με οργανισμούς περσόφωνων μέσων ενημέρωσης για ζητήματα ασφαλείας.
Η υπόθεση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά από διώξεις για απόπειρα εμπρησμού σε εγκαταστάσεις που συνδέονται με το Iran International, ενώ οι βρετανικές αρχές εξετάζουν πιθανές διασυνδέσεις με φιλοϊρανικές οργανώσεις.