Νέο μπλόκο από Βερολίνο στη UniCredit: Απορρίπτει την προσφορά για την Commerzbank

Η γερμανική κυβέρνηση κρίνει ότι η προσφορά δεν αντανακλά την αξία της τράπεζας και επιμένει στη στρατηγική σημασία της για την οικονομία της χώρας.

Νέο μπλόκο από Βερολίνο στη UniCredit: Απορρίπτει την προσφορά για την Commerzbank

Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε επισήμως την προσφορά της UniCredit για την αγορά μετοχών της Commerzbank, επικαλούμενη το χαμηλό τίμημα αλλά και ανησυχίες για την επιθετική στρατηγική της ιταλικής τράπεζας.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η γερμανική αγορά παρακολουθεί στενά την εξέλιξη, καθώς το Βερολίνο εξακολουθεί να αντιτίθεται στην προσπάθεια εξαγοράς της Commerzbank από την UniCredit, στην οποία το κράτος διατηρεί ποσοστό 12%.

«Η αποδοχή της προσφοράς δεν αποτελούσε επιλογή ούτε από χρηματοοικονομική άποψη, καθώς δεν περιλαμβάνει επαρκές premium σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής της Commerzbank», ανέφερε η αρμόδια κρατική υπηρεσία.

Στήριξη στην ανεξαρτησία της Commerzbank

Η υπηρεσία πρόσθεσε ότι υποστηρίζει την ανεξαρτησία της Commerzbank, επισημαίνοντας πως η τράπεζα διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη χρηματοδότηση των μεσαίων επιχειρήσεων και αποτελεί αναπόσπαστο πυλώνα του χρηματοοικονομικού κέντρου της Φρανκφούρτης.

«Και τα δύο αυτά στοιχεία πρέπει να συνεχίσουν να διασφαλίζονται και στο μέλλον», υπογράμμισε η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο