Ο ισραηλινός στρατός (ΙDF) ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι οι δυνάμεις του εντόπισαν υπόγεια σήραγγα με μεγάλες ποσότητες οπλισμού και πλατφόρμες εκτόξευσης ρουκετών στο χωριό Μάτζνταλ Ζουν, στον νότιο Λίβανο.
Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός ανέφερε ότι η Μεραρχία 91, η οποία επιχειρεί σε βάθος περίπου 10 χιλιομέτρων εντός του λιβανικού εδάφους, αποκάλυψε «εκτεταμένο και οχυρωμένο δίκτυο στρατιωτικών υποδομών». Περισσότεροι από 20 μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν κατά τις επιχειρήσεις στην περιοχή.
Η σήραγγα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο IDF, έχει μήκος άνω των 200 μέτρων και βάθος που ξεπερνά τα 25 μέτρα. Στο εσωτερικό της βρέθηκαν 12 δωμάτια για διαμονή και αποθήκευση εκρηκτικών, αντιαρματικών πυραύλων και drones, καθώς και τέσσερις θέσεις εκτόξευσης στραμμένες προς το Ισραήλ.
Καταστροφή στρατιωτικών υποδομών
Ο ισραηλινός στρατός πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις οδήγησαν επίσης στην καταστροφή περισσότερων από 50 στρατιωτικών θέσεων, συμπεριλαμβανομένων σημείων παρατήρησης και αποθηκών πυρομαχικών.
Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται περίπου 10 μέλη της επίλεκτης «Δύναμης Ραντγουάν» της Χεζμπολάχ.
Παράλληλα, ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης ξεκίνησαν την Κυριακή στην Ελβετία, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε την απειλή του για πλήγμα κατά του Ιράν, εάν η Χεζμπολάχ «συνεχίσει να προκαλεί προβλήματα».
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ, Εγιάλ Ζαμίρ, δήλωσε ότι η εκεχειρία στον Λίβανο παραμένει «εύθραυστη» και ότι ο στρατός «συνεχίζει τις επιχειρήσεις».
Κατά την επίσκεψή του στον νότιο Λίβανο, τόνισε ότι στόχος παραμένει «η προστασία των κοινοτήτων στο βόρειο Ισραήλ και των πολιτών», ενώ υποστήριξε ότι οι επιχειρήσεις στις περιοχές Αλί Ταχέρ και Μπεαουφόρ «υπηρετούν αυτόν τον σκοπό».
Πηγή: www.ertnews.gr, X