Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουκρανία: Drones έπληξαν οκτώ ρωσικά τάνκερ στην Αζοφική Θάλασσα

Στόχος ουκρανικής επιχείρησης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έγιναν πετρελαιοφόρα που φέρονται να συμμετέχουν στη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου. Πλήγματα δέχθηκαν επίσης φορτηγό πλοίο και οχηματαγωγό.

Ουκρανία: Drones έπληξαν οκτώ ρωσικά τάνκερ στην Αζοφική Θάλασσα
φωτογραφία αρχείου

Ουκρανικά drones έπληξαν οκτώ τάνκερ του λεγόμενου «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας, τα οποία μετέφεραν πετρέλαιο στην Αζοφική Θάλασσα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τον διοικητή των ουκρανικών δυνάμεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών Ρόμπερτ Μπρόβντι.

Όπως ανέφερε ο Μπρόβντι σε ανάρτησή του στο Telegram, από την ουκρανική επιχείρηση επλήγησαν επίσης ένα φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου καθώς και ένα οχηματαγωγό πλοίο.

Σημειώνεται ότι, ο όρος «σκιώδης στόλος» χρησιμοποιείται για τα δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο παρακάμπτοντας τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο