Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Επενδύσεις 3 δισ. δολαρίων σε κρίσιμα μέταλλα και μπαταρίες

Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι «υπερδύναμη των ορυκτών», δήλωσε ο Τραμπ, στη συνάντηση που είχε με CEOs του εξορυκτικού κλάδου.

ΗΠΑ: Επενδύσεις 3 δισ. δολαρίων σε κρίσιμα μέταλλα και μπαταρίες
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επενδύσει 3 δισ. δολάρια σε έργα κρίσιμων ορυκτών και μπαταριών, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αύξηση της εγχώριας παραγωγής και την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας και της βιομηχανικής πολιτικής, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Διεκδικούμε ξανά τη δικαιωματική θέση της Αμερικής ως της υπερδύναμης των ορυκτών παγκοσμίως», δήλωσε ο Τραμπ χθες Παρασκευή σε περισσότερα από 200 στελέχη του εξορυκτικού κλάδου, ακαδημαϊκούς, επενδυτές και πολιτικούς, σε στρογγυλή τράπεζα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με στόχο τη στήριξη της βιομηχανίας, η οποία, όπως είπε, δεν είχε λάβει επαρκή προσοχή από την Ουάσιγκτον τα τελευταία χρόνια.

Όπως μεταδίδει το Reuters, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανακοίνωσε μια σειρά επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός υπό όρους δανείου ύψους 1,4 δισ. δολαρίων από το Γραφείο Στρατηγικού Κεφαλαίου (OSC) του Υπουργείου Άμυνας προς τη Sila Nanotechnologies, η οποία κατασκευάζει εξαρτήματα για μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Το OSC χορήγησε επίσης ένα υπό όρους δάνειο ύψους 400 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία εξόρυξης σκανδίου Sunrise Energy Metals και ένα υπό όρους δάνειο ύψους 150 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία ανάπτυξης μαγνητών Niron Magnetics.

Η Τράπεζα Εξαγωγών-Εισαγωγών των ΗΠΑ θα δανείσει 58 εκατ. δολάρια στις εταιρείες Westwater Resources, Global Advanced Metals και 5E Advanced Materials.

«Τα κρίσιμα ορυκτά είναι οι πρώτες ύλες της αμερικανικής ισχύος που τροφοδοτούν τα πάντα, από τα προηγμένα οπλικά συστήματα μέχρι τα αυτοκίνητα, και θέλουμε αυτά τα απαραίτητα προϊόντα να εξορύσσονται, να υποβάλλονται σε επεξεργασία και να κατασκευάζονται ακριβώς εδώ, στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Τραμπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο