Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επικηρύσσει Αμερικανούς στρατιώτες με $30.000 το Ιράν

Διπλασιάζεται το ποσό αν η ενέργεια γίνει από γυναίκα. Ιρανός στρατηγός απειλεί να «σπάσει τα πόδια» του Τραμπ που δήλωσε ότι το Ορμούζ θα αποτελέσει αμερικανικό έδαφος.

Επικηρύσσει Αμερικανούς στρατιώτες με $30.000 το Ιράν

Ο στρατός του Ιράν ανακοινώνει ότι προσφέρει αμοιβή ύψους 30.000 δολαρίων για τη δολοφονία ή τη σύλληψη Αμερικανών στρατιωτών, με την αμοιβή να διπλασιάζεται εάν η ενέργεια πραγματοποιηθεί από γυναίκα.

Ο αρχηγός του στρατού Αμίρ Χαταμί υποστηρίζει ότι το σχέδιο καταρτίστηκε έπειτα από «τον μεγάλο αριθμό αιτημάτων», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής ανάπτυξη αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων στο Ιράν κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Μέση Ανατολή, με εξαίρεση μια αποστολή διάσωσης τον Απρίλιο για έναν Αμερικανό πιλότο του οποίου το αεροσκάφος είχε καταρριφθεί.

Ο Χαταμί δεν παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με το πού ή πότε αναμενόταν να πραγματοποιηθεί η δολοφονία ή η σύλληψη Αμερικανών στρατιωτών.

«Όποιος σκοτώσει ή συλλάβει και παραδώσει μέλος του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού που εισέβαλε στη χώρα θα λάβει αμοιβή ισοδύναμη με 30.000 δολάρια ή 5 δισ. τομάν από τον Στρατό της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», δήλωσε ο Χαταμί, χρησιμοποιώντας μια ανεπίσημη νομισματική μονάδα ισοδύναμη με 10.000 ιρανικά ριάλ.

«Οι γενναίες Ιρανές γυναίκες που θα πραγματοποιήσουν μια τέτοια ενέργεια θα λάβουν διπλάσια αμοιβή», πρόσθεσε.

Θα σπάσουμε τα πόδια του Τραμπ

Εν τω μεταξύ, ένας από τους κορυφαίους στρατιωτικούς ηγέτες του Ιράν απείλησε να σπάσει τα πόδια του Ντόναλντ Τραμπ, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεσμεύθηκε να καταστήσει τα Στενά του Ορμούζ αμερικανικό έδαφος.

Απαντώντας στις εμπρηστικές δηλώσεις του Τραμπ, ο υποστράτηγος Αμίρ Χαταμί δήλωσε ότι το να αστειεύεται κανείς για μια τέτοια κίνηση ήταν «μεγάλο λάθος», επειδή το Ιράν διαθέτει υπερασπιστές που θα «σου σπάσουν τα πόδια».

Υποστήριξε επίσης ότι οι αμερικανικές δυνάμεις είχαν «ουσιαστικά εκδιωχθεί» από την περιοχή και ότι δεν θα τους επιτρεπόταν πλέον να εισέλθουν στα έντονα αμφισβητούμενα Στενά του Ορμούζ.

Ιρανοί αξιωματούχοι είχαν προηγουμένως καλέσει τον Λευκό Οίκο να «αποδεχθεί την πραγματικότητα της ήττας», αφού η Τεχεράνη δήλωσε ότι δεν θα επαναλάβει τις συνομιλίες με την Ουάσινγκτον. Τα σχόλια έγιναν αφού ο Τραμπ δήλωσε με αυτοπεποίθηση ότι η κρίσιμη πύλη προς τον Κόλπο θα γινόταν κάποια μέρα «έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο Τραμπ δήλωσε: «Αφού ολοκληρώσουμε την ήττα του Ιράν, το οποίο υφίσταται πολύ βαριά ήττα — πολύ σύντομα, θα ανακοινώσω ότι τα Στενά του Ορμούζ αποτελούν έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο