Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρούμπιο: Διαψεύδει τα σενάρια αποχώρησης από την κυβέρνηση Τραμπ το 2028

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι σκοπεύει να παραμείνει στη θέση του έως τη λήξη της προεδρικής θητείας. Το Bloomberg είχε μεταδώσει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης για να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Ρούμπιο: Διαψεύδει τα σενάρια αποχώρησης από την κυβέρνηση Τραμπ το 2028

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο διέψευσε τα σενάρια περί αποχώρησής του από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ήττα των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόθεσή του είναι να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα έως το τέλος της θητείας του προέδρου.

Σε συνέντευξή του στη New York Times, χθες Πέμπτη, ο Ρούμπιο δήλωσε ότι «ήταν πάντα πρόθεσή μου» να συνεχίσει να εργάζεται στην κυβέρνηση Τραμπ μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας της.

Ο Ρούμπιο, ο οποίος εκτός από υπουργός Εξωτερικών ασκεί και καθήκοντα συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, θεωρείται πιθανός υποψήφιος για τη διαδοχή του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2028.

Λίγες ημέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές, είχε εμφανιστεί μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο σε προεκλογική συγκέντρωση, όπου πήρε για λίγο τον λόγο.

Αποφεύγει τις αναφορές στο 2028

Στη συνέντευξή του στη νεοϋορκέζικη εφημερίδα, ο Ρούμπιο απέφυγε να αναφερθεί στα πολιτικά του σχέδια για το μέλλον, δηλώνοντας ότι «δεν θα μιλάω πλέον για το 2028».

Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να εξετάζει την αποχώρησή του από την κυβέρνηση, απάντησε: «Δεν ξέρω από πού προήλθαν αυτές οι πληροφορίες, για να είμαι ειλικρινής».

Το Bloomberg είχε μεταδώσει ότι ο Ρούμπιο σταθμίζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την κυβέρνηση, προκειμένου να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ, διευκρινίζοντας ότι δεν είχε λάβει οριστική απόφαση.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είχε συζητήσει το ενδεχόμενο με άλλα στελέχη του Λευκού Οίκου, τα οποία τον παρότρυναν να παραμείνει στην κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τη δημόσια διπλωματία, Ντίλαν Τζόνσον, απέρριψε κατηγορηματικά το δημοσίευμα, χαρακτηρίζοντάς το «εφεύρημα» και *«εντελώς» κατασκευασμένο.

Η στήριξη στον Τζέι Ντι Βανς

Ο Ρούμπιο έχει δηλώσει επανειλημμένα, κάτι που επανέλαβε και στη συνέντευξή του στους New York Times, ότι θα στήριζε ενδεχόμενη υποψηφιότητα του αντιπροέδρου Τζέι Ντι Βανς, τον οποίο χαρακτήρισε «πολύ καλό φίλο».

Μέχρι στιγμής, ο Βανς θεωρείται από πολιτικούς παρατηρητές ο επικρατέστερος πιθανός διάδοχος του Τραμπ στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2028.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο