Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Χαρδούβελης: Πού οφείλεται η πιστωτική κρίση

Τους παράγοντες που οδήγησαν στη σοβούσα πιστωτική κρίση και στη διεθνή εξάπλωσή της ανέλυσε ο καθηγητής κ. Γκίκας Χαρδούβελης στην παρουσίασή του στο πλαίσιο του Capital Leaders Forum.

Γ. Χαρδούβελης: Πού οφείλεται η πιστωτική κρίση
Τους παράγοντες που οδήγησαν στη σοβούσα πιστωτική κρίση και στη διεθνή εξάπλωσή της ανέλυσε ο καθηγητής κ. Γκίκας Χαρδούβελης στην παρουσίασή του στο πλαίσιο του Capital Leaders Forum, στο οποίο έδωσε το παρών μέσω δορυφορικής σύνδεσης και ο πρώην επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, κ. Alan Greenspan. 

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδούβελης σημειώνει ότι η χρηματοοικονομική κρίση ξεκίνησε από την ταυτόχρονη ανάπτυξη τριών παραγόντων, της "φούσκας" στις αμερικανικές τιμές ακινήτων, της έντονης επέκτασης της χρήσης των ενυπόθηκων δανείων subprime και της μεταφοράς ρίσκου από τους τραπεζικούς ισολογισμούς σε τρίτα μέρη μέσω τιτλοποιήσεων

Η πτωτική τάση στις τιμές των ακινήτων συνεχίζεται στις ΗΠΑ, με τις τιμές ορισμένων ακινήτων να υποχωρούν έως και κατά 40% ενώ αναμένεται να υποχωρήσουν κατά αντίστοιχο ποσοστό στο μέλλον, σημείωσε ο κ. Χαρδούβελης. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η Ευρώπη κατά πάσα πιθανότητα θα υποστεί ανάλογη υποχώρηση στις τιμές των ακινήτων στο προσεχές διάστημα. 

   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v