Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαφόν αμοιβών για τα στελέχη απαιτεί ο Obama

Οι ετήσιες απολαβές στελεχών αμερικανικών εταιριών που έχουν λάβει βοήθεια δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 500.000 δολάρια. Μία ακόμη προσπάθεια του κ. Obama να «ικανοποιήσει» τη λαϊκή οργή ενάντια στις επιχειρήσεις.

Πλαφόν αμοιβών για τα στελέχη απαιτεί ο Obama
Οι ετήσιες απολαβές στελεχών αμερικανικών εταιριών που έχουν λάβει βοήθεια από το κράτος δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 500.000 δολάρια. Μία ακόμη προσπάθεια του κ. Barack Obama να «ικανοποιήσει» τη λαϊκή οργή ενάντια στις επιχειρήσεις.

Το εν λόγω μέτρο αναμένεται ότι θα ανακοινώσει σήμερα επισήμως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, σε κοινή συνέντευξή του με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Timothy Geithner.

Σημειώνεται ότι πληθώρα δημοσιευμάτων ασκεί έντονη κριτική στα στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων, οι οποίες παραμένουν «εν ζωή» λόγω της κρατικής βοήθειας (δηλαδή χρημάτων των φορολογουμένων), μεταξύ των οποίων «υψηλή» θέση κατέχουν εταιρίες όπως η Citigroup και η AIG.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ετήσιες απολαβές του κ. Barack Obama -και κάθε Αμερικανού Προέδρου- δεν ξεπερνούν τα 400.000 δολάρια. Σε δηλώσεις, δε, στο CNN ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν άνθρωποι που λαμβάνουν παχυλά bonuses παρά το γεγονός ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από το υστέρημα των φορολογουμένων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v