Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Αγορά τοξικών παγίων έως $1 τρισ.

Σε άμεση εξαγορά τοξικών παγίων τραπεζών ύψους 500 δισ. με συμμετοχή και ιδιωτικών κεφαλαίων προχωρά το υπ. οικονομίας των ΗΠΑ. Δυνατότητα διπλασιασμού του πολυαναμενόμενου "πακέτου διάσωσης" εν ευθέτω χρόνω.

ΗΠΑ: Αγορά τοξικών παγίων έως $1 τρισ.
Το αμερικανικό δημόσιο, σε συνεργασία με ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, θα προχωρήσει σε αγορά τοξικών παγίων τραπεζών ύψους έως και 1 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από το υπ. Οικονομίας.

Αρχική πρόθεση του υπουργείου είναι η αγορά παγίων έως και 500 δισ. δολ. με χρήση από 75 έως 100 δισ. δολ. από το πρόγραμμα Tarp, ενώ σημαντικό μέρος των κεφαλαίων θα το καλύψουν ιδιώτες επενδυτές. Όπως αναφέρεται, όμως, στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου, "εάν χρειαστεί, το ποσό που θα δαπανηθεί μπορεί να φτάσει έως και το 1 τρισ. δολάρια".

Δάνεια ή έκδοση ομολόγων από ιδιώτες επενδυτές, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά τοξικών παγίων, θα έχουν την εγγύηση της FDIC, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό το υπουργείο Οικονομικών θα εγκρίνει έως πέντε διαχειριστές διαθεσίμων "με αποδεδειγμένο ιστορικό σε αγορές στοιχείων ενεργητικού", οι οποίοι θα αγοράσουν τα τοξικά πάγια. 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v