Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bernanke - Geithner ζητούν περισσότερες εξουσίες

Ο διοικητής της Federal Reserve και ο υπουργός Οικονομικών άσκησαν πιέσεις στο Κογκρέσο να τους δώσει περισσότερη εξουσία ώστε να μπορούν να διακόψουν τη λειτουργία τραπεζών.

Bernanke - Geithner ζητούν περισσότερες εξουσίες
Ο διοικητής της Federal Reserve, κ. Ben Bernanke, και ο υπουργός Οικονομικών κ. Timothy Geithner άσκησαν πιέσεις στο Κογκρέσο να τους δώσει περισσότερη εξουσία ώστε να μπορούν να διακόψουν τη λειτουργία τραπεζών.

Σήμερα οι Αρχές έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν και στη συνέχεια μόνο, να κλείσουν ένα χρηματοοικονομικό ίδρυμα. Εξαιτίας της ισχύουσας κατάστασης η Fed και το υπουργείο Οικονομικών χρειάστηκε να αυτοσχεδιάσουν, καθώς η χρηματοοικονομική κρίση έπληττε μεγάλες τράπεζες, χρηματιστηριακές και ασφαλιστικές εταιρίες.

Οι δύο ισχυροί άνδρες ζήτησαν επίσης πιο αποτελεσματική ρύθμιση ώστε να περιοριστούν κίνδυνοι που αναλαμβάνουν οι εταιρίες και μπορεί να διακυβεύσουν το σύστημα. Τα σχόλιά τους προϊδεάζουν για τις μεταβολές που πιθανότατα θα επιβληθούν στο αμερικανικό ρυθμιστικό πλαίσιο, εξαιτίας της χειρότερης κρίσης από το ΄30 για το έθνος.

Οι κορυφαίοι αξιωματούχοι επίσης προασπίστηκαν τη διάσωση της American International Group. Ο κ. Bernanke δήλωσε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται ενώπιον μιας κρίσης τύπου 1930 εξαιτίας των μεγάλων ανοιγμάτων των τραπεζών, του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης και των money-market στην AIG.

Ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε ότι η AIG ήταν ένα ντόμινο που θα προκαλούσε την πτώση άλλων κορυφαίων οίκων εάν αφηνόταν να καταρρεύσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v