Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο hedge funds και παράγωγα

Τη σύμφωνη γνώμη του Κογκρέσου προκειμένου να τεθούν υπό ομοσπονδιακή επίβλεψη τα μεγάλα hedge funds, οι εταιρίες private equity και οι αγορές παραγώγων πρόκειται να ζητήσει ο Αμερικανός υπουργός Οικονομίας.

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο hedge funds και παράγωγα
Τη σύμφωνη γνώμη του Κογκρέσου προκειμένου να τεθούν υπό ομοσπονδιακή επίβλεψη τα μεγάλα hedge funds, οι εταιρίες private equity και οι αγορές παραγώγων πρόκειται να ζητήσει ο Αμερικανός υπουργός Οικονομίας κ. Timothy Geithner, στο πλαίσιο των προσπαθειών να γίνουν αποτελεσματικότεροι οι χρηματοοικονομικοί κανονισμοί.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο επικεφαλής του υπουργείου Οικονομίας των ΗΠΑ θα παρουσιάσει το προτεινόμενο πλαίσιο στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων σήμερα στην Ουάσιγκτον.

Στο πλαίσιο των νέων κανονισμών που προωθούνται, η κυβέρνηση ζητά να έχει μεγαλύτερη εξουσία για να αναλάβει ή να υποβαθμίσει οποιαδήποτε χρηματοοικονομική εταιρία είναι αρκετά μεγάλη ώστε είναι πιθανόν να αποσταθεροποιήσει το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Bloomberg, οι πολιτικοί επιθυμούν να βελτιώσουν τώρα το χρηματοοικονομικό σύστημα και όχι να περιμένουν μέχρι να τελειώσει η κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v