Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τους CEO των τραπεζών βλέπει ο Ομπάμα

Την υποστήριξη των μεγαλύτερων τραπεζών των ΗΠΑ θα ζητήσει σήμερα ο κ. Μπαράκ Ομπάμα σε συνάντηση που θα έχει με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών.  

Τους CEO των τραπεζών βλέπει ο Ομπάμα
Την υποστήριξη των μεγαλύτερων τραπεζών των ΗΠΑ θα ζητήσει σήμερα ο κ. Μπαράκ Ομπάμα προκειμένου να σταθεροποιήσει το χρηματοοικονομικό σύστημα της χώρας.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει σήμερα το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) προγραμματισμένη συνάντηση με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζικών οίκων.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg, η συνάντηση στον Λευκό Οίκο θα περιλαμβάνει τους CEO Vikram Pandit της Citigroup Inc., Jamie Dimon της JP Morgan Chase και Lloyd Blankfein της Goldman Sachs.

Ο οικονομικός σύμβουλος του κ. Ομπάμα, κ. Lawrence Summers, χαρακτήρισε τη συνάντηση δείγμα των δεσμών της κυβέρνησης με τους τραπεζίτες σε καιρούς κρίσης.

Πηγές του Λευκού Οίκου αναφέρουν ότι η συνάντηση θα εστιάσει στις αγορές, στην αναγκαία ώθηση που πρέπει να δοθεί στον δανεισμό προς επιχειρήσεις και καταναλωτές και στη ρυθμιστική - θεσμική θωράκιση της οικονομίας.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο επαφών που είχε το τελευταίο δίμηνο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ με ισχυρούς επιχειρηματικούς πόλους. Σύμβουλοι του Λευκού Οίκου ανέφεραν πως το τελευταίο διάστημα ο κ. Μπ. Ομπάμα έχει συναντήσει τους κ. Kenneth Chenault της American Express και Bill Gates της Microsoft .

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v