Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

T. Geithner: Όχι όρια στις αποδοχές των στελεχών

Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να θέσει όρια στις αμοιβές στελεχών σε τράπεζες που έχουν δεχτεί στήριξη από τα χρήματα των φορολογουμένων, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, κ. Timothy Geithner.

T. Geithner: Όχι όρια στις αποδοχές των στελεχών
Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να θέσει όρια στις αμοιβές στελεχών σε τράπεζες που έχουν δεχτεί στήριξη από τα χρήματα των φορολογουμένων, δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ, κ. Timothy Geithner.

Επιπλέον, σημείωσε ότι τα στελέχη θα πρέπει να ανταμείβονται για τις διοικητικές τους ικανότητες με πακέτα αποζημιώσεων που θα αποθαρρύνουν το υπερβολικό βραχυπρόθεσμο ρίσκο.

Χαρακτηριστικά υπογράμμισε: "Δεν θεωρώ ότι η κυβέρνησή μας είχε ποτέ ως στόχο να θέσει όριο στις αποδοχές των στελεχών. Αυτό που πάντα μας ενδιέφερε ήταν η ανάληψη ρίσκου από τις επιχειρήσεις και φυσικά από τα διοικητικά στελέχη να είναι προσεκτική. Να μη στηρίζεται μόνο στην αντίληψη ότι όσο μεγαλύτερο ρίσκο αναλαμβάνεις τόσο υψηλότερες μπορεί να γίνουν και οι αποδοχές σου".

Αναφερόμενος στην κρίση ο κ. Geithner ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ακόμη φτάσει στο τέλος της. "Η διαδικασία ανάκαμψης θα είναι σταδιακή. Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι εύκολοι για τους Αμερικανούς".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v