Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΟΣΑ: Αισιοδοξεί για το "τέλος" της κρίσης

Οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας έχουν βελτιωθεί ελαφρώς, αλλά υψηλή ανεργία και ελλείμματα μπορεί να καθυστερήσουν την ανάκαμψη, τονίζει ο ΟΟΣΑ. Τι προβλέπει για την οικονομία της ευρωζώνης.

ΟΟΣΑ: Αισιοδοξεί για το τέλος της κρίσης
Οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας έχουν βελτιωθεί ελαφρώς, αλλά η υψηλή ανεργία και τα ελλείμματα μπορεί να καθυστερήσουν την ανάκαμψη, τονίζει ο ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ, "Economic Outlook" -η οποία εκδίδεται δύο φορές ετησίως- το χειρότερο μέρος της κρίσης φαίνεται ότι έχει ξεπεραστεί, αναμένει όμως συρρίκνωση 4,1% στην ανάπτυξη των 30 κρατών-μελών του φέτος, με ελαφρά ανάκαμψη και ρυθμό ανάπτυξης 0,7% το 2010.

Πρόκειται για μικρή βελτίωση των εκτιμήσεων του οργανισμού, αφού στις αρχές του έτους ανέμενε συρρίκνωση 4,3% για φέτος και συρρίκνωση 0,1% το 2010.

"Είναι η πρώτη φορά από το 2007 που προχωρούμε σε θετική αναθεώρηση των προβλέψεών μας", τονίζει ο κ. Jorgen Elmeskov, επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ.

Θετική αναθεώρηση σχεδόν για όλες τις εξεταζόμενες οικονομίες, με πρόβλεψη ότι η αμερικανική οικονομία θα συρρικνωθεί 2,8% φέτος (ενώ τον Μάρτιο ο ΟΟΣΑ ανέμενε συρρίκνωση 4%), ενώ θα σημειώσει ρυθμό ανάπτυξης 0,9% το 2010 (πριν ο οργανισμός ανέμενε στασιμότητα με ανάπτυξη 0%).

Για την οικονομία της ευρωζώνης ο ΟΟΣΑ προβλέπει συρρίκνωση 4,8% φέτος (από πρόβλεψη για συρρίκνωση 4,1% πριν) και μηδενική ανάπτυξη 0% το 2010 (ενώ πριν προέβλεπε συρρίκνωση 0,3%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v