Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Μείωση της εξάρτησης από εξαγωγές

Η Γερμανία οφείλει να μειώσει την εξάρτησή της από τις εξαγωγές, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο BBC ο υπ. Οικονομίας της χώρας κ. Peer Steinbruck.

Γερμανία: Μείωση της εξάρτησης από εξαγωγές
Η Γερμανία οφείλει να μειώσει την εξάρτησή της από τις εξαγωγές, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο BBC, ο υπ. Οικονομίας της χώρας Peer Steinbruck.

Η Γερμανία ήταν η κορυφαία χώρα σε εξαγωγές το 2008, βάσει στοιχείων του World Factbook, όμως η κρίση έχει πλήξει κατάφορα τη δραστηριότητά της και κατ’ επέκταση την πορεία της οικονομίας της.

"Οφείλουμε να ενισχύσουμε την εγχώρια αγορά και να αυξήσουμε την εγχώρια ζήτηση. Θα πρέπει να εφαρμόσουμε τα κατάλληλα μέτρα για να υπάρξει μείωση της εξάρτησης της οικονομίας μας από τις εξαγωγές". Αυτό τόνισε ο κ. Steinbruck.

Σημειώνεται ότι το 45% των εσόδων της γερμανικής οικονομίας προέρχεται από την εξαγωγική δραστηριότητα, ενώ ο κ. Steinbruck παραδέχτηκε πως είναι δύσκολο, τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό το ποσοστό να μειωθεί ικανοποιητικά. Πρόσθεσε, πάντως, ότι δεν επιθυμεί η χώρα του να βγει από την κατάταξη της... Champions League των εξαγωγών.

-- Πλήγμα η πιστωτική στενότητα δηλώνει ο BGA

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει δημοσίευμα των "Financial Times", ο Σύνδεσμος Γερμανών Εξαγωγέων (BGA) προβλέπει ότι θα υπάρξει δραματική συρρίκνωση των πιστώσεων προς τις επιχειρήσεις, γεγονός το οποίο θα πλήξει τη δραστηριότητά τους. 

Ο πρόεδρος του BGA κ. Anton Borner τονίζει: "Για μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες πιστώσεις αντιμετωπίζουμε, ήδη, σημαντικά προβλήματα. Προβλέπουμε ότι οι επιχειρήσεις θα δεχτούν ισχυρές πιέσεις από τις τράπεζες".

Ο κ. Borner υποστηρίζει πως η πιστωτική στενότητα οφείλεται στην "καθυστερημένη αντίδραση" των ευρωπαϊκών τραπεζών σε ό,τι αφορά τη μείωση των τοξικών παγίων τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v