Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βραζιλία-Κίνα: "Γυρίζουν την πλάτη" στο δολάριο

Το ενδεχόμενο οι εμπορικές τους σχέσεις να πραγματοποιούνται σε ρεάλ και γουάν εξετάζουν Βραζιλία και Κίνα, όπως αποκαλύπτει το MarketWatch.

Βραζιλία-Κίνα: Γυρίζουν την πλάτη στο δολάριο
Το ενδεχόμενο οι εμπορικές τους σχέσεις να πραγματοποιούνται σε ρεάλ και γουάν εξετάζουν η Βραζιλία και η Κίνα, όπως αποκαλύπτει το MarketWatch.

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, κ. Zhou Xiaochuan, και ο Βραζιλιάνος ομόλογός του, κ. Henrique Meirelles, συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών και αποκάλυψαν ότι εξετάζουν τρόπους για εφαρμογή του παραπάνω σχεδίου.

Σαφώς πρόκειται για ένα ακόμη... επεισόδιο της διάθεσης, κυρίως της Κίνας, να απαγκιστρωθεί από το δολάριο, καθώς την Παρασκευή 26/6 στην ετήσια έκθεσή της η κεντρική τράπεζα της χώρας έκανε λόγο για την "ανάγκη δημιουργίας ενός παγκόσμιου νομίσματος, ικανού να αποτελέσει το βασικό μέσο των διεθνών συναλλαγματικών αποθεμάτων".

"Συμφωνήσαμε να ξεκινήσουμε την εξέταση πραγματοποίησης των εμπορικών μας σχέσεων στα δικά μας νομίσματα και όχι σε δολάριο", υπογράμμισε ο κ. Meirelles, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Estado de Sao Paulo".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v