Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Ψήφος εμπιστοσύνης στις μετοχές

Ψήφο εμπιστοσύνης στις μετοχές και κυρίως σε αυτές των ΗΠΑ προσφέρουν οι αναλυτές της Citigroup στην έκθεση "The View" για τον Ιούλιο, δίνοντας σύσταση "underweight" για τα ομόλογα.

Citigroup: Ψήφος εμπιστοσύνης στις μετοχές
Ψήφο εμπιστοσύνης στις μετοχές και κυρίως σε αυτές των ΗΠΑ προσφέρουν οι αναλυτές της Citigroup στην έκθεση "The View" για τον Ιούλιο, δίνοντας σύσταση "underweight" για τα ομόλογα.

Όπως αποδεικνύεται από τις επιλογές τους, οι αναλυτές της Citi βλέπουν με περισσότερη αισιοδοξία την πορεία μετοχών αμερικανικών ομίλων και αναδυόμενων αγορών, για τις οποίες δίνουν σύσταση "overweight", ενώ δεν είναι και τόσο αισιόδοξοι για τις βρετανικές, τις ευρωπαϊκές και τις ιαπωνικές μετοχές, οι οποίες παίρνουν σύσταση "underweight".

Σύσταση "underweight" παίρνουν και τα ομόλογα στο σύνολό τους και κυρίως αυτά του Δημοσίου.

Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις των οικονομολόγων του οίκου για τις κορυφαίες οικονομίες της υφηλίου, βλέπουν ότι η αμερικανική οικονομία θα συρρικνωθεί φέτος 2,7%, η ευρωπαϊκή 4,6%, της Ιαπωνίας 6,3% και η βρετανική 3,6%. Για τις αναδυόμενες αγορές αναμένουν μέση ανάπτυξη της τάξης του 0,8%.

Στο πεδίο του πληθωρισμού προβλέπεται ότι για την ευρωζώνη θα διαμορφωθεί φέτος στο 0,1%, στις ΗΠΑ στο -0,7%, στην Ιαπωνία στο -1,2% και στη Βρετανία θα αγγίξει το 2,1%.

Καμία αλλαγή στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, της Fed, της Τράπεζας της Αγγλίας και της Τράπεζας της Ιαπωνίας δεν προβλέπουν οι οικονομολόγοι της Citi. Θεωρούν ότι τα επιτόκια και των τεσσάρων τραπεζών θα διατηρηθούν στα τρέχοντα επίπεδα τουλάχιστον έως το τέλος του 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v