Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ε.Ε:"Καμπανάκι" για ελλείμματα-ειδικά της Ελλάδας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε την Βρετανία, την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Λετονία κ.α. ότι οι οικονομίες τους διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο, διότι η εκτίναξη των δημοσίων ελλειμμάτων κινδυνεύει.

Ε.Ε:Καμπανάκι για ελλείμματα-ειδικά της Ελλάδας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε την Βρετανία, την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Λετονία και άλλα κράτη - μέλη ότι οι οικονομίες τους διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο, διότι η εκτίναξη των δημοσίων ελλειμμάτων κινδυνεύει να υπονομεύσει την δυνατότητά τους να αντεπεξέλθουν σε μελλοντικές ανάγκες, όπως την καταβολή συντάξεων, μεταδίδει το Associated Press.

Η Κομισιόν προειδοποίησε όλα τα έθνη της Ε.Ε. ότι δεν μπορούν να επαφίενται σε ταχεία οικονομική ανάπτυξη για την μείωση του χρέους, επειδή η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με επιπτώσεις που «ξεπερνούν κατά πολύ τις επιπτώσεις της κρίσης,» και δεν είναι άλλο από την γήρανση του πληθυσμού, όπου μειώνεται ο αριθμός των εργαζόμενων οι οποίοι πληρώνουν τις συντάξεις των συνταξιούχων.

Αυτό σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από τις περικοπές στους προϋπολογισμούς και τις μεταρρυθμίσεις στην απασχόληση, που έχουν την δυνατότητα να τονώσουν την ανάπτυξη.

Η Κομισιόν κατονομάζει 13 χώρες υψηλού κινδύνου: Βρετανία, Ισπανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Λετονία, Ολλανδία, Λιθουανί, Μάλτα, Ρουμανία, Σλοβενία, Σλοβακία, Τσεχία και Κύπρο.

Κάνει όμως ιδιαίτερη μνεία για την Ελλάδα, όπου ο «πολύ υψηλός συντελεστής χρέους» συνδυάζεται με την ταχεία αύξηση του κόστους για τους συνταξιούχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v