Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Εξαπολύουν επίθεση σε insiders οι αρχές

Ένα ακόμη σκάνδαλο συγκλονίζει την Wall Street, μετά την σύλληψη του κ. Raj Rajaratnam, ενός εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στις ΗΠΑ και επικεφαλής του hedge fund, Galleon Group.

ΗΠΑ: Εξαπολύουν επίθεση σε insiders οι αρχές
Ένα ακόμη σκάνδαλο συγκλονίζει την Wall Street, μετά την σύλληψη του κ. Raj Rajaratnam, ενός εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στις ΗΠΑ και επικεφαλής του hedge fund, Galleon Group, με τις αρμόδιες αρχές να έχουν επιδοθεί σε «κυνήγι μαγισσών».

Ο Rajaratnam κατηγορείται για εκτεταμένο insider trading, μέσω του οποίου «αποκόμισε» περί των 20 εκατ. δολαρίων, ενώ είχε δημιουργήσει ένα «δίκτυο εσωτερικής πληροφόρησης». Μαζί με τους συνεργούς του, δρούσε από το 2006 και έχοντας «ασφαλείς πληροφορίες εκ των έσω», πραγματοποιούσε συναλλαγές σε μετοχές εταιρειών όπως οι Google, IBM, Sun Microsystems και Hilton.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς ο Rajaratnam –σε συνεργασία με νυν αλλά και πρώην στελέχη εταιριών όπως οι Bear Stearns, IBM, Intel και McKinsey- δημιούργησε ένα hedge fund με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους επτά δισ. δολαρίων.

Η σύλληψη του Rajaratnam «θα πρέπει να λειτουργήσει ως καμπανάκι για κάθε διαχειριστή hedge fund», υποστήριξε ο αρμόδιος εισαγγελέας υπογραμμίζοντας ότι οι αρχές θα εξαπολύσουν «κυνήγι» αλλά και εκτεταμένες έρευνες για insider trading.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v