Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιαπωνία: Προς ανάπτυξη 6,1% στο α’ τρίμηνο

Η ιαπωνική κυβέρνηση αναβάθμισε την εκτίμηση για την οικονομική ανάπτυξη α’ τριμήνου στο 6,1%, καθώς οι εταιρίες της χώρας αυξάνουν τα αποθέματα για να ανταποκριθούν στην έντονη ζήτηση για κινητά τηλέφωνα, επίπεδες οθόνες και ψηφιακές κάμερες.

Ιαπωνία: Προς ανάπτυξη 6,1% στο α’ τρίμηνο
Η ιαπωνική κυβέρνηση αναβάθμισε την εκτίμηση για την οικονομική ανάπτυξη α’ τριμήνου στο 6,1% σε ετήσια βάση, καθώς οι εταιρίες της χώρας αύξησαν τα αποθέματά τους περισσότερο απ’όσο αναμενόταν, προκειμένου να ανταποκριθούν στην έντονη ζήτηση για κινητά τηλέφωνα, επίπεδες οθόνες και ψηφιακές κάμερες.

Στην εκτίμηση του προηγούμενου μήνα, το υπουργικό συμβούλιο του Τόκιο είχε αναφερθεί σε ποσοστό 5,6%, ενώ η πλειοψηφία των αναλυτών βάση δημοσκόπησης του Bloomberg προβλέπει ανάπτυξη 5,8%. Σε τριμηνιαία βάση, η οικονομία εκτιμάται ότι αναπτύχθηκε 1,5% -παραπάνω από την προηγούμενη εκτίμηση για 1,4%.

Η αύξηση των αποθεμάτων υποδεικνύει ότι οι Ιάπωνες βιομήχανοι είναι αισιόδοξοι για τις προοπτικές των πωλήσεων. Η βραδύτερη από την αναμενόμενη αύξηση στις κεφαλαιουχικές δαπάνες, η οποία ανακοινώθηκε νωρίτερα, δεν μεταβάλλει κατά τους αναλυτές τις προοπτικές για δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας στο εξεταζόμενο τρίμηνο.

Μετά την ανακοίνωση της πρόβλεψης, τα ομόλογα υποχώρησαν αισθητά και το γεν εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδα 5 εβδομάδων έναντι του δολαρίου (στα 109,21 γεν ανά δολάρια έναντι 109,65 γεν χθες.)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v