Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επένδυση DaimlerChrysler 1 δισ. ευρώ στην Κίνα

Μετά την General Motors και την Ford που προχωρούν σε τριπλασιασμό των επενδύσεών τους στην Κίνα, η DaimlerChrysler ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επενδύσει τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ στην ασιατική οικονομία κατά την ερχόμενη διετία.

Επένδυση DaimlerChrysler 1 δισ. ευρώ στην Κίνα
Μετά την General Motors και την Ford που προχωρούν σε τριπλασιασμό των επενδύσεών τους στην Κίνα, η DaimlerChrysler ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επενδύσει τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ στην ασιατική οικονομία κατά την ερχόμενη διετία, προκειμένου να επεκτείνει την παραγωγή της και το δίκτυο αντιπροσώπων της.

Η εταιρία σκοπεύει σε αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων τύπων τζιπ και ελευθέρου χρόνου στα 40.000 οχήματα τουλάχιστον, μέσω της κοινοπραξίας της Beijing Jeep, σε σύγκριση με 20.000 πέρσι. Το 2002, η Beijing Jeep είχε πωλήσει 9.000 οχήματα.

Ο όμιλος προγραμματίζει επίσης την έναρξη εγχώριας παραγωγής των Mercedes C και E μέχρι τα μέσα του 2005, καθώς και την πώληση εισαγόμενων Chrysler 300C αργότερα στη φετινή χρονιά.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος της DaimlerChrysler China Ltd., Roman Fischer, στις προγραμματισμένες επενδύσεις περιλαμβάνονται: εγκαταστάσεις κατασκευής μεσαίου και μεγάλου μεγέθους φορτηγών καθώς και εξαρτημάτων αυτοκινήτων στο Πεκίνο, εργοστάσιο κατασκευής βαν Mercedes Benz στη νότιο Κίνα και εγκαταστάσεις συναρμολόγησης αυτοκινήτων Mercedes.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v