Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CESR: Ξεκίνησαν οι εργασίες για ρύθμιση αγοράς Α/Κ

Εργασίες για το ρυθμιστικό πλαίσιο της Διαχείρισης Επενδύσεων και της δημιουργίας μιας λειτουργικής και ενιαίας αγοράς Αμοιβαίων Κεφαλαίων ξεκίνησε η CESR, καλώντας τους ενδιαφερόμενους φορείς να συμμετέχουν υποβάλλοντας σχόλια έως τις 9 Ιουλίου.

CESR: Ξεκίνησαν οι εργασίες για ρύθμιση αγοράς Α/Κ
Τις εργασίες της αναφορικά με διαχείριση επενδύσεων και την δημιουργία μιας πλήρως λειτουργικής και ενιαίας αγοράς Αμοιβαίων Κεφαλαίων ξεκίνησε η CESR, καλώντας τους συμμετέχοντες στην αγορά και τους ενδιαφερόμενους φορείς να υποβάλλουν σχόλια έως τις 9 Ιουλίου.

Για το σκοπό αυτό, η ομάδα εργασίας αρχικά θα επικεντρωθεί σε δύο θέματα σχετικά με την εναρμονισμένη υλοποίηση των Οδηγιών για τους Οργανισμούς Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες: Την εφαρμογή των μεταβατικών διατάξεων των τροποποιημένων Οδηγιών και τη διευκρίνιση ορισμένων σημαντικών ορισμών στις Οδηγίες.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η CESR θα εργαστεί για την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των ΟΣΕΚΑ, για κανόνες δεοντολογίας στην διαχείριση συλλογικών επενδύσεων, για την εκχώρηση δραστηριοτήτων (οutsourcing), καθώς και για θέματα σχετικά με τα μη εναρμονισμένα κεφάλαια.

Για παράδειγμα, οι προϋποθέσεις για την αδειοδότηση καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά διαφέρουν από αγορά σε αγορά. Για αυτό η CESR προτίθεται να απλοποιήσει την αδειοδότηση των συλλογικών επενδύσεων αναπτύσσοντας τις αρχικές της εργασίες αναφορικά με τις μεταβατικές διατάξεις και σε αυτό το δεύτερο στάδιο, να αναπτύξει συνεπή πρότυπα για τις προϋποθέσεις αδειοδότησης που προβλέπονται από τις Οδηγίες των ΟΣΕΚΑ.

Η CESR θα επικεντρωθεί επίσης στην συνέπεια μεταξύ των Οδηγιών για τους ΟΣΕΚΑ και άλλων Ευρωπαϊκών Οδηγιών και στην διασφάλιση της σύγκλησης των εποπτικών συστημάτων στις διαφορετικές χώρες.

Η CESR κάλεσε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να υποβάλλουν τις απόψεις τους για το τί θα πρέπει η να λάβει υπόψη της στην μελλοντική της εργασία για την διαχείριση επενδύσεων αλλά και ειδικά σχόλια σχετικά με τις προτεραιότητες που θεωρούνται επείγουσες και συγκεκριμένα σε σχέση με την εφαρμογή των μεταβατικών διατάξεων των τροποποιημένων Οδηγιών για τους ΟΣΕΚΑ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, όλα τα σχόλια μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της CESR στην διεύθυνση www.cesr-eu.org, μέχρι τις 9 Ιουλίου 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v