Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bloomberg: Στο 2% τα επιτόκια ΗΠΑ έως τέλος 2004

Η Fed θα διπλασιάσει –τουλάχιστον- τα αμερικανικά επιτόκια από το σημερινό 1% μέχρι το τέλος του χρόνου, εκτιμά η πλειοψηφία των οικονομολόγων της Wall Street. Τέσσερις οίκοι, μεταξύ των οποίων Barclays και J.P. Morgan, προβλέπουν ότι το fed funds θα κινείται στο 2,25% στα τέλη 2004.

Bloomberg: Στο 2% τα επιτόκια ΗΠΑ έως τέλος 2004
Η Federal Reserve θα διπλασιάσει –τουλάχιστον- τα αμερικανικά επιτόκια από το σημερινό 1% μέχρι το τέλος του χρόνου, εκτιμά η πλειοψηφία των οικονομολόγων στους κορυφαίους οίκους της Wall Street.

Το γεγονός ότι προστέθηκαν 1,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας φέτος, έχει κάνει τους οικονομολόγους να αμφιβάλουν ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορέσει να υλοποιήσει την δέσμευση για ”μετρημένες” αυξήσεις επιτοκίων, χωρίς να διακινδυνεύσει επιτάχυνση του πληθωρισμού.

Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg News μεταξύ των μεγαλύτερων οίκων διαπραγμάτευσης κρατικών χρεογράφων της Νέας Υόρκης, οι οικονομολόγοι στους 10 από τους 23 οίκους προβλέπουν ότι το αποκαλούμενο federal funds, δηλαδή ο στόχος των διατραπεζικών επιτοκίων overnight με το οποίο δανειοδοτούνται μεταξύ τους οι τράπεζες για μια μέρα, θα κινείται στο 2% μέχρι το τέλος του έτους.

Η Barclays και η J.P. Morgan Chase είναι μεταξύ των τεσσάρων οίκων που προβλέπουν ότι το επιτόκιο θα βρίσκεται στο 2,25% στο τέλος του 2004.

Η συντριπτική πλειοψηφία των οικονομολόγων θεωρούν ότι η Fed θα αυξήσει τον στόχο στο 1,25% κατά την τακτική συνεδρίαση καθορισμού της πιστωτικής πολιτικής στις 30 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v