Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Στήθος με στήθος” Goldman και Morgan Stanley

Μόλις ένα βήμα πίσω από την Goldman Sachs βρίσκεται η Morgan Stanley σε ό,τι αφορά τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις, καθώς η δεύτερη προχώρησε σε σημαντικές ”εκπτώσεις” σε ό,τι αφορά τις προμήθειες που ζητά.

”Στήθος με στήθος” Goldman και Morgan Stanley
”Απόσταση αναπνοής” χωρίζει πλέον τις Goldman Sachs και Morgan Stanley σε ό,τι αφορά την κατάταξή τους στις δραστηριότητες εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Όπως προκύπτει από στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg, η Morgan Stanley πραγματοποίησε πραγματικό ”άλμα” φέτος και ήδη έχει χειριστεί ποσό ύψους 206 εκατ. δολ. έναντι 217 εκατ. δολ. της Goldman Sachs.

Το τελευταίο διάστημα, η Morgan Stanley μείωσε σημαντικά το ύψος των απαιτήσεών της προκειμένου να αναλάβει συμβουλευτικό έργο. Το ύψος των προμηθειών της εταιρίας μειώθηκε κατά 27% στους τελευταίους μήνες, ενώ είναι πλέον περίπου 9% χαμηλότερο από αυτό της Goldman.

Πρόσφατα το ”αφεντικό” της Morgan Stanley , Philip Purcel άλλαξε τη στρατηγική της εταιρίας, παύοντας να στοχεύει άμεσα στην κερδοφορία, αλλά στο μερίδιο αγοράς.

Παράγοντες της αγοράς εξαγορών και συγχωνεύσεων παρατηρούν ότι ”η πρώτη θέση στη δραστηριότητα αυτή είναι σημαντική. Το να είσαι Νο1 ή Νο2 δίνει την εντύπωση ότι ξέρεις τη δουλειά”.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v