Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγορές: Σε οικονομίες ΕΕ και ΗΠΑ η προσοχή

Στις οικονομίες ΕΕ και ΗΠΑ στρέφεται σήμερα η προσοχή των επενδυτών, καθώς ανακοινώνονται ιδιαίτερα σημαντικά μακροοικονομικά δεδομένα για τις δύο περιοχές.

Αγορές: Σε οικονομίες ΕΕ και ΗΠΑ η προσοχή
Στις οικονομίες της ΕΕ και της ΗΠΑ στρέφεται σήμερα η προσοχή των επενδυτών, καθώς ανακοινώνονται ιδιαίτερα σημαντικά μακροοικονομικά δεδομένα για τις δύο περιοχές.

Στις 12.00 ώρα Ελλάδος η Eurostat δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την πορεία της ανεργίας στην ευρωζώνη τον Δεκέμβριο και την εκτίμηση για την πορεία του πληθωρισμού τον Ιανουάριο. Για την μεν ανεργία οι αναλυτές προβλέπουν ότι έχει ενισχυθεί οριακά στο 10,1% από 10% που ήταν τον Νοέμβριο. Για τον πληθωρισμό υπάρξει η εκτίμηση ότι έχει, επίσης, ενισχυθεί, φθάνοντας στο 1,2% από 0,9% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Στις 15.30 ώρα Ελλάδος ανακοινώνεται η πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ για το δ’ τρίμηνο του 2009. Βάσει των αναλυτών η αμερικανική οικονομία έχει «τρέξει» με ρυθμό 4,5% σε ετήσια βάση Στις 16.55 ώρα Ελλάδος ανακοινώνονται τα τελικά στοιχεία για τον δείκτη εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν, με πρόβλεψη ότι έφθασε στις 73 μονάδες βάσης.

Σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων σήμερα ανακοινώνου μεγέθη τριμήνου οι εταιρίες Chevron, Honeywell και Mattel.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο