Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πορτογαλία: Επιτυχής έκδοση 10ετών ομολόγων

Σε επιτυχή έκδοση 10ετών ομολόγων προχώρησε σήμερα η Πορτογαλία αξιοποιώντας τη θετική αναστροφή του κλίματος. Συγκεντρώθηκαν 7 δισ. ευρώ, ενώ το πορτογαλικό δημόσιο ζητούσε 1 δισ.

Πορτογαλία: Επιτυχής έκδοση 10ετών ομολόγων
Σε επιτυχή έκδοση 10ετών ομολόγων προχώρησε σήμερα η Πορτογαλία αξιοποιώντας τη θετική αναστροφή του κλίματος που δημιουργούν οι προσδοκίες λήψης μέτρων από την ευρωζώνη για κάλυψη, εφόσον χρειαστεί, των δανειακών αναγκών κρατών-μελών της.

Το βιβλίο προσφορών της έκδοσης έκλεισε πριν από λίγο και συγκεντρώθηκαν 7 δισ. ευρώ, ενώ το πορτογαλικό δημόσιο ζητούσε 1 δισ. ευρώ. Το επιτόκιο διαμορφώνεται στο mid swap πλέον 140 μονάδες βάσης, ενώ τα CDSs των δεκαετών υποχώρησαν κατά 35 μονάδες βάσης.

Lead managers της έκδοσης ήταν η Barclays, η SoGen, η Credit Agricole και η Banca dello Santo Spirito και καλύφθηκε σε 2,5 ώρες.

Η επιτυχής έκδοση συνέβαλε στη βελτίωση του κλίματος και στα ελληνικά ομόλογα. Τα νέα πενταετή είναι διαπραγματεύσιμα σήμερα για πρώτη φορά πάνω από το 100, ενώ άνοδο 3% καταγράφουν και τα ελληνικά δεκαετή ομόλογα.

Χρησιμοποιώντας μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες και όχι επενδυτικές, οι Πορτογάλοι πέτυχαν να συγκεντρώσουν γρήγορα υψηλές προσφορές, αναγκάζοντας τους κερδοσκόπους να κλείσουν θέσεις στα CDSs, σχολιάζουν έμπειρα στελέχη dealing room ελληνικών τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v