SEC:Καταδίκη Goldman Sachs για απάτη στο subprime

Η καταδίκασε την Goldman Sachs και έναν από τους αντιπροέδρους της ότι εξαπάτησαν τους επενδυτές και απέκρυψαν ζωτικής σημασίας στοιχεία, σχετικά με χρηματοπιστωτικό προϊόν στα subprime στεγαστικά δάνεια.

SEC:Καταδίκη Goldman Sachs για απάτη στο subprime
Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ καταδίκασε την Goldman Sachs και έναν από τους αντιπροέδρους της, τον κ. Fabrice Tourre, ότι εξαπάτησαν τους επενδυτές και απέκρυψαν κρίσιμα στοιχεία, σχετικά με ένα χρηματοπιστωτικό προϊόν που σχετίζεται με τα subprime στεγαστικά δάνεια.

Η εποπτική αρχή του αμερικανικού χρηματιστηρίου κατηγορεί την Goldman για την δόμηση και εμπόρευση μιας συνθετικής τιτλοποιημένης υποχρέωσης (collateralized debt obligation) που ήταν εξαρτημένη από την απόδοση χρεογράφων με αντίκρυσμα στην στεγαστική πίστη και η οποία προκάλεσε στους επενδυτές τελικώς ζημία ύψους 1 δισ. δολαρίων.

Η SEC κατηγορεί την Goldman Sachs ότι απέκρυψε από τους επενδυτές ζωτικής σημασίας πληροφορίες για το προϊόν CDO, και ειδικά για τον ρόλο που έπαιξε ένα μεγάλο hedge fund στην διαδικασία επιλογής χαρτοφυλακίου καθώς και ότι το hedge fund είχε θέσεις short εναντίον αυτού του CDO.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v