Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποχωρεί ο L. Montezemolo από την Fiat

Η Fiat ανακοίνωσε ότι ο κ. Luca Cordero di Montezemolo θα εγκαταλείψει το αξίωμα του προέδρου του ιταλικού ομίλου και θα τον αντικαταστήσει ο σημερινός αντιπρόεδρος John Elkann.

Αποχωρεί ο L. Montezemolo από την Fiat
Η Fiat ανακοίνωσε ότι ο κ. Luca Cordero di Montezemolo θα εγκαταλείψει το αξίωμα του προέδρου του ιταλικού ομίλου και θα τον αντικαταστήσει ο σημερινός αντιπρόεδρος κ. John Elkann.

Ο κ. Montezemolo θα παραμείνει πρόεδρος της Ferrari, βραχίονα της Fiat, και θα αναλάβει έδρα στο Δ.Σ. της μητρικής εταιρίας.

Ο κ. Elkann, είναι ο 34χρονος εγγονός του πρώην προέδρου της Fiat, Giovanni Agnelli και είναι πρόεδρος της holding company της οικογένειας Agnelli, της Exor Spa, η οποία και ελέγχει το 30% της Fiat.

Η αποχώρηση του κ. Montezemolo μετά από επτά χρόνια στο «τιμόνι» της Fiat, έχει πυροδοτήσει αφενός φήμες ότι θα ακολουθήσει πολιτική σταδιοδρομία και αφετέρου έχει συνδεθεί με τις φήμες ότι ο όμιλος σκοπεύει να αποεπενδύσει τον κλάδο αυτοματισμού από το υπόλοιπο γκρουπ.

Σύμφωνα με το Reuters, αυτή η ευρείας κλίμακας αναδιοργάνωση θα κοινοποιηθεί αύριο, Τετάρτη.

Οι φήμες για την απέκδυση εκτίναξαν την μετοχή της Fiat στο Μιλάνο και η διαπραγμάτευση του τίτλου διακόπηκε λόγω limit-up.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v