ΟΟΣΑ: Ισχυρότερες οι ενδείξεις επιβράδυνσης

Ισχυρή ένδειξη της διεθνούς επιβράδυνσης χαρακτηρίζει ο ΟΟΣΑ τη νέα υποχώρηση, για τέταρτο συνεχή μήνα, του σύνθετου leading indicator στο 102,9 τον Αύγουστο.

ΟΟΣΑ: Ισχυρότερες οι ενδείξεις επιβράδυνσης
Νέα υποχώρηση κατέγραψε ο σύνθετος leading indicator του ΟΟΣΑ, ενώ στην ανακοίνωση του οργανισμού γίνεται λόγος για ισχυρότερες ενδείξεις ως προς την επιβράδυνση της αναπτυξιακής πορείας στο πλαίσιο των 32 μελών του.

Συγκεκριμένα, ο σύνθετος leading indicator υποχώρησε τον Αύγουστο κατά 0,1μονάδα, στο 102,9, συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.

Είναι ο τέταρτος συνεχής μήνας όπου ο leading indicator του ΟΟΣΑ υποχωρεί.

"Ο σύνθετος leading indicator για τον Αύγουστο του 2010 επιβεβαιώνει τις ενδείξεις για επιβράδυνση της οικονομικής επέκτασης που ήδη παρατηρήθηκε τον προηγούμενο μήνα", αναφέρει ο ΟΟΣΑ στη σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνει: "Τα στοιχεία του δείκτη για τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Βρετανία, τη Βραζιλία, την Κίνα και την Ινδία είναι ισχυρά προς την πτωτική κατεύθυνση".

Ειδικότερα ως προς την αμερικανική οικονομία, ο ΟΟΣΑ στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για "ισχυρότερες ενδείξεις κορύφωσης" της ανάπτυξης. Ο σύνθετος leading indicator για το G7 τον Αύγουστο έμεινε αμετάβλητος στο 103.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v