Στα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed η προσοχή

Στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed στρέφεται σήμερα η προσοχή των αγορών, οι οποίες αναζητούν περαιτέρω ενδείξεις ως προς το εάν και πότε θα υπάρξει νέα ποσοτική χαλάρωση.

Στα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed η προσοχή
Στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed στρέφεται σήμερα η προσοχή των αγορών. Η σχετική δημοσιοποίηση θα γίνει στις 21:00 ώρα Ελλάδος, ενώ οι αναλυτές και οι επενδυτές θα αναζητήσουν νέες ενδείξεις για το κατά πόσον τα μέλη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στηρίζουν νέα ποσοτική χαλάρωση και με ποιο χρονοδιάγραμμα.

Αναφορικά με τα μακροοικονομικά μεγέθη, σήμερα ανακοινώνονται τα στοιχεία πληθωρισμού για τη Γερμανία και τη Βρετανία. Συγκεκριμένα, στις 9:00 ώρα Ελλάδος ανακοινώνονται τα τελικά στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή Γερμανίας. Οι αναλυτές δεν προβλέπουν ότι θα υπάρξει αναθεώρηση των αρχικών στοιχείων Σεπτεμβρίου με μείωση του δείκτη τιμών καταναλωτή κατά 0,1% σε ετήσια βάση και πληθωρισμό στο 1,3% σε ετήσια.

Στις 11:30 ώρα Ελλάδος ανακοινώνονται τα στοιχεία Σεπτεμβρίου για τον δεικτη τιμών καταναλωτή Βρετανίας. Αναμένεται αύξηση 0,1% σε μηνιαία βάση (από 0,5% τον προηγούμενο μήνα). Ο πληθωρισμός Σεπτεμβρίου, όμως, εκτιμάται στο 3,1%, όσο και τον Αύγουστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v