Faber: Αγοράστε μετοχές και όχι ομόλογα

Σε "σημείο καμπής" με κίνδυνο πιστωτικής φούσκας πλησιάζουν οι αγορές κατά τον Marc Faber, ο οποίος προτείνει τοποθέτηση σε μετοχές και ρευστοποιήσεις ομολόγων. Υπέρ της τοποθέτησης σε μετοχές και ο Warren Buffett.

Faber: Αγοράστε μετοχές και όχι ομόλογα
Οι διεθνείς αγορές πλησιάζουν σε ένα "σημείο καμπής" υποστηρίζει ο κ. Marc Faber, ο συγγραφέας του βιβλίου "Gloom, Boom & Doom", προβλέποντας αύξηση των επιτοκίων και ενίσχυση του δολαρίου.

"Τα επιτόκια, αντί να μειωθούν, ενδέχεται να ξεκινήσουν πορεία ανόδου και το δολάριο, αντί να είναι αδύναμο, μπορεί να ενισχυθεί", δήλωσε ο κ. Μarc Faber, προτείνοντας στους επενδυτές να τοποθετηθούν σε μετοχές και όχι σε ομόλογα ή διακράτηση ρευστότητας, καθώς η πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης των κεντρικών τραπεζών ενδέχεται να οδηγήσει σε πιστωτική φούσκα.

"Είμαι πολύ θετικός για όλα, όμως πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχει κανείς μετοχές παρά κρατικά ομόλογα", σημείωσε ο κ. Faber, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg,

Παρόμοια θέση έχει εκφράσει και ο κ. Warren Buffett, ο οποίος, κατά τη διάρκεια συνεδρίου στις 5 Οκτωβρίου, είχε δηλώσει ότι όσοι αγοράζουν ομόλογα "διαπράττουν σφάλμα". "Είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι οι μετοχές είναι πιο φθηνές από τα ομόλογα" δήλωσε και συμπλήρωσε: "Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον που θα επιλέξει ομόλογα για το χαρτοφυλάκιό του, ενώ μπορεί να αποκτήσει μετοχές".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v