Στα δικαστήρια κρίνεται το μέλλον της Liverpool

Σε δικαστικές αίθουσες κρίνεται το μέλλον της Liverpool καθώς οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες θέλουν να μπλοκάρουν την πώληση που συμφώνησε το Δ.Σ. στην ΝESV. Βελτιωμένη πρόταση εξαγοράς προαναγγέλλει ο Ασιάτης Peter Lim.

Στα δικαστήρια κρίνεται το μέλλον της Liverpool
Ένα θλιβερό θρίλερ εξελίσσεται για το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τα υπέρογκα χρέη της Liverpool και τον τελικό λόγο για το μέλλον της ομάδας τον έχει το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

Τα χρέη της Liverpool ανέρχονται στα 280 εκατομμύρια στερλίνες και πρέπει να αποπληρωθούν μέχρι την Παρασκευή, στον μεγαλύτερο πιστωτή της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας, τη Royal Bank of Scotland. Προ ημερών, το διοικητικό συμβούλιο της Liverpool προσέφερε μία νότα αισιοδοξίας στους οπαδούς της ομάδας ανακοινώνοντας συμφωνία πώλησης στη New England Sport Ventures, η οποία ελέγχει και την αμερικανική ομάδα baseball Boston Red Sox, έναντι 300 εκατ. στερλινών.

Οι δύο Αμερικανοί ιδιοκτήτες της Liverpool όμως, Tom Hicks και George Gillett, προσπαθούν να μπλοκάρουν τη συμφωνία και έχουν έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση τόσο με το διοικητικό συμβούλιο όσο και με τους οπαδούς της ομάδας.

Το δικαστήριο θα κρίνει τώρα εάν ο πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Martin Broughton, είχε τη δικαιοδοσία να επικυρώσει τη συμφωνία πώλησης.

Εάν η απόφαση του δικαστηρίου βγει έως την Παρασκευή και στηρίξει το διοικητικό συμβούλιο της Liverpool, τότε υπάρχει η πιθανότητα να αποφευχθεί η χρεοκοπία. Εάν όμως το δικαστήριο αποφασίσει υπέρ των εναγόντων ιδιοκτητών της ομάδας και ακυρώσει την απόφαση του Δ.Σ. για πώλησή της στη New England Sports Ventures, τότε η ομάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας και το μέλλον της αναμένεται ζοφερό.

Ο έτερος ενδιαφερόμενος για την απόκτηση της Liverpool, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής του real estate από τη Σιγκαπούρη Peter Lim, δηλώνει -όπως αποκαλύπτει το BBC- πως ετοιμάζεται να βελτιώσει την προσφορά του για τη θρυλική ομάδα της Premier League. Αποσαφηνίζει, ωστόσο, ότι η πρόταση που έχει ήδη καταθέσει για εξαγορά της Liverpool θα ισχύσει εφόσον το δικαστήριο "ακυρώσει" την προσφορά των Αμερικανών της New England Sports Ventures.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v