Moody΄s: Αναβάθμιση ρωσικού τραπεζικού συστήματος

Σε "σταθερό" από "αρνητικό" αναβαθμίζει το outlook για το ρωσικό τραπεζικό σύστημα η Moody’s, αν και υπογραμμίζει πως αυτό παραμένει αδύναμο.

Moody΄s: Αναβάθμιση ρωσικού τραπεζικού συστήματος
Σε "σταθερό" από "αρνητικό" αναβαθμίζει το outlook για το ρωσικό τραπεζικό σύστημα η Moody’s, αντανακλώντας το βελτιούμενο περιβάλλον λειτουργίας, το ευμέγεθες κεφάλαιο του τραπεζικού συστήματος και τα "μαξιλάρια" στις προβλέψεις επισφαλών δανείων, καθώς και το βελτιούμενο προφίλ ρευστότητας.

Ο αντιπρόεδρος της Moody’s, κ. Eugene Tarzimanov, υποστηρίζει: "Η μεταβολή του outlook σε σταθερό για το ρωσικό τραπεζικό σύστημα βασίζεται στην εκτίμηση της Moody’s ότι οι θεμελιώδεις πιστωτικές συνθήκες εντός του συστήματος έχουν γίνει πιο διατηρίσιμες μετά την πρόσφατη οικονομική κρίση. Αναμένουμε την αργή, αλλά θετική οικονομική ανάπτυξη να συνεχιστεί βραχυμεσοπρόθεσμα, γεγονός που θα βελτιώσει το outlook για την ποιότητα των assets και την κερδοφορία των τραπεζών".

Πάντως, η Moody’s προειδοποιεί ότι, παρά το σταθερό outlook, το ρωσικό τραπεζικό σύστημα παραμένει αδύναμο σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v