Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

'Έρευνα κατά της BMW στην Ελβετία

Στο στόχαστρο των ελβετικών αρχών ανταγωνισμού βρίσκεται η BMW, η οποία κατηγορείται ότι έχει απαγορεύσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων σε Ελβετούς πελάτες που προσπαθούν να "προστατευτούν" από το ακριβό φράγκο.

Έρευνα κατά της BMW στην Ελβετία
Έρευνα εναντίον της BMW ξεκίνησαν οι ελβετικές αντιμονοπωλιακές αρχές, με την κατηγορία ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία απαγορεύει τις πωλήσεις αυτοκινήτων σε Ελβετούς πελάτες εκτός των ελβετικών συνόρων.

Η Ελβετική Αρχή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε ότι βάσει της πληροφόρησής της, στα δίκτυα πωλήσεων της BMW στην ευρωζώνη, αλλά επίσης στην Ισλανδία, το Λίχτενστάιν και την Νορβηγία, έχει επιβληθεί καθεστώς απαγόρευσης πωλήσεων σε Ελβετούς πελάτες, που αναζητούν «προστασία» από το ακριβό φράγκο.

Με την ενίσχυση του ελβετικού φράγκου κατά 9% έναντι του ευρώ φέτος, τα οχήματα της BMW είναι συγκριτικά ακριβότερα στην Ελβετία από ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει κίνδυνο επιβολής προστίμου ακόμη και 10% επί των συνολικών της πωλήσεών στην Ελβετία για τα τρία τελευταία οικονομικά της έτη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v