Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Honohan: Αναπόφευκτη η προσφυγή στην τρόικα

Η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας παρεμβαίνει στο... ιρλανδικό θρίλερ, χαρακτηρίζοντας αναπόφευκτη τη στήριξη της χώρας με δάνειο "δεκάδων δισεκατομμυρίων" ευρώ.

Honohan: Αναπόφευκτη η προσφυγή στην τρόικα
Την εκτίμησή του ότι η κυβέρνηση του Δουβλίνου θα ζητήσει στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέφρασε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας, κ. Patrick Honohan, τοποθετώντας μάλιστα το ύψος της στήριξης "σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ".

Σε συνέντευξή του στο RTE, ο κ. Honohan ήταν ο πρώτος Ιρλανδός αξιωματούχος που δήλωσε πως η χώρα χρειάζεται βοήθεια και εκτίμησε πως ο τόκος που θα καταβάλει η Ιρλανδία θα είναι της τάξεως του 5%.

"Είναι εκτίμησή μου ότι θα γίνει με βεβαιότητα", δήλωσε ο κ. Honohan και συμπλήρωσε: "Θα είναι ένα μεγάλο δάνειο γιατί ο στόχος του όποιου προγράμματος στήριξης είναι να φανεί ότι η Ιρλανδία έχει αρκετά πυρομαχικά για να αντιμετωπίσει όλες τις ανησυχίες των αγορών".

Σε παρόμοιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του κ. Eamon Ryan, υπουργού Επικοινωνίας της κυβέρνησης του Δουβλίνου, ο οποίος δήλωσε πως "ενδεχομένως να χρειαστούμε βοήθεια από τους διεθνείς και Ευρωπαίους εταίρους μας". Ωστόσο, έσπευσε να συμπληρώσει πως "αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να εξετάσουμε σωστά τους όρους και τις προϋποθέσεις ώστε να είναι προς το συμφέρον του ιρλανδικού λαού".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v