JCF: Ήπια ανάπτυξη στις ΗΠΑ το 2005

Επιβράδυνση της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας στο 2,5% προβλέπει ο διεθνής οίκος αναλύσεων JCF για το 2005, βασίζοντας τις προβλέψεις του, στην ανάλυση των τρεχόντων επιπέδων τιμών των μετοχών και τις τάσεις που επιδεικνύουν.

JCF: Ήπια ανάπτυξη στις ΗΠΑ το 2005
Επιβράδυνση της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας στο 2,5% προβλέπει ο διεθνής οίκος αναλύσεων JCF για το 2005, βασίζοντας τις προβλέψεις του στην ανάλυση των τρεχόντων επιπέδων τιμών των μετοχών.

Ο διεθνής οίκος αναφέρει πως οι μετοχές των κλάδων που βασίζονται σε αναπτυξιακά σενάρια, όπως αυτές του κλάδου της τεχνολογίας, συνεχίζουν να επιδεικνύουν χειρότερη συμπεριφορά από τους δείκτες της αγοράς.

Ο δείκτης Nasdaq έχει υποχωρήσει κατά 8% από τις αρχές του έτους ακόμη και με προσδοκίες των αναλυτών για ενίσχυση κερδοφορίας κατά 45% το 2004 και 26% το 2005, στον κλάδο.

Συμπεριφορά αντίστοιχη των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου επιδεικνύουν οι επενδύσεις που επιδεικνύουν ευαισθησία στο επίπεδο των επιτοκίων διατραπεζικού δανεισμού της Federal Reserve.

Παρά την υψηλή κερδοφορία και τις υψηλότερες μετοχικές αποδόσεις, όπως τονίζει η JCF, οι τιμές των μετοχών δεν αποτυπώνουν την θετική εικόνα, λόγω ανησυχιών των επενδυτών για σημαντική ενίσχυση του πληθωρισμού και περαιτέρω ”σφίξιμο” της νομισματικής πολιτικής της Fed.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v